Uw winkelwagen is leeg.

0 Items €0.00

Wie zijn wij?

Wij zijn Menno Visser (LinkedIn) en Marjanne van Bentum (LinkedIn), en wat ons betreft laat parvenu woorden als lente, liefde en desalniettemin ver achter zich in de strijd om het mooiste woord van de Nederlandse taal. Onze missie: hoge cultuur voor een breed publiek toegankelijk maken. We zijn er namelijk van overtuigd dat kunst, literatuur en cultuur niet voor een klein clubje uitverkorenen hoeft te zijn.

Parvenu is een jonge, ambitieuze uitgeverij met een voorliefde voor smaakvol geïllustreerde boeken. Ons werk en onze ideeën kenmerken zich door een originele blik, verrassende onderwerpen en een zelfverzekerde, humoristische stijl. Eigenlijk precies zoals we zelf zijn: uiterst serieus over de inhoud, maar wel met een beetje zelfspot. 


Wat kenmerkt Parvenu?

We willen graag kennis bijbrengen, maar zijn wars van een belerende, hoogdravende toon. Dat hapklaar en lectuur geen synoniemen van elkaar zijn, ziet u inhoudelijk terug in onze boeken. Ook de onberispelijke vormgeving en luxe materiaalkeuze accentueren dit verschil.

Of we nu vertellen over een literaire stroming in een sprankelende graphic novel; een klassiek werk over het dandysime omtoveren tot een handboek 'Hoe word ik een dandy?'; een onontdekte klassieke roman voorzien van hedendaagse illustraties en een pakkende vertaling; een bonte verzameling hoogculturele weetjes onder de noemer 'elegantie' presenteren; kijkjes geven in het leven van de upper class (want die weten schijnbaar hoe het 'heurt'); kinderen hun eerste kennismaking laten maken met kunst en design: niets is ons te gek om tussen twee kaften te vangen. 


Wat zoeken wij?

Parvenu ontwikkelt eigen boekconcepten, maar kijkt uit naar geniale kladjes, volledige manuscripten en fotocollecties van anderen. Auteurs, kunstenaars en fotografen die dezelfde vertaalslag willen maken en hun originele kijk op de wereld willen delen, ontmoeten we graag voor een gesprek.