Uw winkelwagen is leeg.

0 Items €0.00
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
Uitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly Dandy
Uitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly DandyUitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly DandyUitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly DandyUitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly Dandy

VERWACHT VOORJAAR 2013

Over het Dandyisme en Beau Brummell 
J.A. Barbey-d’Aurevilly 
Vertaald door A.A. Verkerk en J.M. Visser 

De Regency, een tijd die bekend staat om een losse moraal en een hedonistsiche levenshouding, biedt het decor voor de kunstjes van Beau Brummell. Hij was een van de grootste historische figuren uit de Engelse geschiedenis, en kon, tsja, eigenlijk helemaal niets. Toch wist hij aan te zitten bij de macht - de kroonprins van Engeland was een van zijn beste vrienden - en werd hij koning van de publieke opinie.

Hij werd gewaardeerd om wie hij was, en niet om zijn grootse of dappere daden. De Beau Monde werd indertijd gedomineerd door pruiken, poeders en satijn, maar Brummell paste voor deze poespas en pleitte voor eenvoud, soberheid en mannelijkheid. Dit alles uiteraard wel tot in de puntjes verzorgd: het dandyisme was geboren. Niet alleen het uiterlijke vertoon van de dandy baarde opzien; ook zijn gedrag was opmerkelijk. Opportunistisch, verheven, achteloos, doch op sommige momenten met een overdreven eergevoel: zo werden gokschulden altijd betaald ten koste van de lopende rekeningen bij zijn kleermakers en personeel. Brummell stierf berooid, zijn leven lang opgejaagd door het klootjesvolk dat hij benadeelde. 

Oscar Wilde heeft het trucje van deze beste man geprobeerd af te kijken, en is de dandy van zijn tijd geworden. Baas boven baas: waar Wilde furore maakte met zijn pennenvruchten, had Brummell aan zijn verschijning genoeg. Deze oertekst over het dandyisme, en de grootste dandy aller tijden, legt de nuances van het dandyisme uit en laat de fijne grens zien die het dandyisme van aanstellerij scheidt. 

De tijd is er weer rijp voor: wie treedt er in de voetsporen van Beau Brummell?

Jules Barbey d’Aurevilly was een romantisch geschoolde schrijver en steekt zijn bewondering voor het fenomeen Brummell niet onder stoelen of banken. We kennen hem van de roman Les Diaboliques (1874) die verscheidene malen verfilmd is, recentelijk met Sharon Stone en Isabelle Adjani in de hoofdrollen. Du dandysme et de George Brummell (1845) laat zich moeilijk te lezen, maar vormt wel de oertekst van het dandyisme. Het is d'Aurevilly goed gelukt om het begrip duidelijk te schetsen en hij biedt een goede omschrijving van de samenleving die het decor biedt voor het dandyisme. Volgens Aurevilly is het dandyisme namelijk alleen mogelijk als de samenleving hier ontvankelijk voor is. Het dandyisme laat zich lastig omschrijven en definieren, maar dit boekje is verplichte kost voor een ieder geintereseerd in het dandyisme of een ieder die ambieert een dandy te zijn. 

In deze vertaling heeft Arne Verkerk geprobeerd om de tekst van alle romantische literaire kunstjes te ontdoen - deze kunstjes hebben helaas, qua esthetiek, de eeuwigheid niet gehaald - en er een stijlwijzer van te maken voor de dandy in spe. Uiteraard is wel geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de brontekst te blijven.

ISBN 9789491117015 | 128 pagina's | 19 x 12 cm | Hardback linnen met stofomslag 

Prijs:€12.95
Parvenu, Beat Generation, Kerouac, Burroughs, Ginsberg, Beats, Gerben Visser
Parvenu, Beat Generation, Kerouac, Burroughs, Ginsberg, Beats, Menno VisserParvenu, Beat Generation, Kerouac, Burroughs, Ginsberg, Beats, Menno VisserParvenu, Beat Generation, Kerouac, Burroughs, Ginsberg, Beats, Menno VisserParvenu, Beat Generation, Kerouac, Burroughs, Ginsberg, Beats, Menno VisserParvenu, Beat Generation, Kerouac, Burroughs, Ginsberg, Beats, Menno VisserParvenu, Beat Generation, Kerouac, Burroughs, Ginsberg, Beats, Menno Visser

De Beat Generation | Een graphic novel

Harvey Pekar 
Vertaald door Gerben Visser 

Het begon met een vriendenclubje dat ging samenwonen dicht bij de campus: de macho Kerouac, de met zichzelf kampende homoseksueel Ginsberg, de junk Burroughs en een handjevol anderen. Tussen al het overmatige alcohol- en drugsgebruik, de ongeremde seks en de road trips door, zorgden zij voor een vernieuwingsgolf in de poëzie en de literatuur, en groeiden uit tot de meest invloedrijke schrijvers van hun generatie. 

Deze graphic novel vertelt over de Beat Generation, een mythische literaire stroming en tegenbeweging uit de jaren '50 en '60,  op een manier die net zo origineel en levendig is als de 'Beats' zelf. Undergroundschrijver Harvey Pekar (1939 - 2010), bekend geworden met zijn geïllustreerde autobiografie American Splendor, sloeg voor dit boek de handen ineen met bevriende schrijvers en striptekenaars. In pakkende zwart-wit tekeningen en scherpe teksten nemen zij de lezer mee naar alle pleisterplaatsen van de Beats, en laten zien hoe de niet te stoppen Beat in alle kunstvormen doordrong.

Alle verschillende ideeën en achtergronden van de schrijvers worden in deze graphic novel samengevoegd tot één grote collage, en is de ideale manier om met deze legendarische stroming kennis te maken.

ISBN 9789491117039 | 208 pagina's | 15 x 23 cm | Paperback

Prijs:€16.95

VERWACHT VOORJAAR 2012

Victoriaanse etiquette
Sociale en zakelijke omgangsvormen uit de 19de eeuw

Thomas E. Hill

ISBN: tbc
Aantal pagina's: tbc
Afmetingen: tbc
Bindwijze: Gebonden

Hoe hoort het eigenlijk? Maar dan echt? Want we hebben het hier over een van de eerste boeken waar de juiste omgangsvormen aan bod komen. In dit rijk-geillustreerde standaardwerk uit 1880 laat de Amerikaan Thomas E. Hill aan zijn weinig ontwikkelde landgenoten zien, hoe de Britse aristocratie zich gedraagt. In de breedste zin van het woord: de juiste tafelmanieren, kleding, houding komen aan bod, maar ook wat verschillende bloemen zeggen. Is het verstandig om anjers aan een geliefde te geven? Het boek is opgesierd met prachtige illustraties van Charles Dana Gibson.

Prijs:€22.95