Uw winkelwagen is leeg.

0 Items €0.00
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Nieuws - 01/01/2012 Op ons blog zijn wij van start gegaan met onze 'stoomcursus goede smaak':

Nieuws - 16/10/2010 Onwennig hebben wij onze eerste stapjes op Twitter gezet

Nieuws - 23/05/2011 Previews van onze titels zijn op YouTube te zien


 

En een promotiefilmpje voor boekhandelaren:

 

 

Nieuws - 14/10/2010 Eerste gebruikerservaringen persoonlijke notitieboekjes:

'Zes coupletten van het Wilhelmus op een Moleskine pocket. Best knap.'
W.A. van Buren 

‘Pure winst.’
N. Wellink

‘Wat een prachtige aanvulling op ons assortiment; dat wij dit zelf niet bedacht hebben!’
M. Oleskine

‘Duurzame producten.’
F. Halsema

‘Jeugdherinneringen vervagen. Meestal probeer je ze te reconstrueren aan de hand van foto’s of worden ze naar boven gehaald door familieleden op incidentele bijeenkomsten, meestal rond een feestdag. Toch voelen die herinneringen niet echt. Alsof je snapshots of verhalen van een ander voorgeschoteld krijgt. 

Er is een jeugdherinnering die ik wel levendig voor de geest kan halen: het dagelijkse gevecht tegen de slaap. De dag was iets geweldigs, een groot avontuur. De schemering duidde op het dichterbij komen van de bedtijd en weerhield mij ervan naar buiten te kijken. Ik stortte mij hyperactief op de Lego in mijn speelhoek en ontweek angstvallig contact met mijn vader en moeder. Met elk licht dat mijn vader in huis aanknipte, wist ik dat het naderde. En dan het moment dat mijn moeder lieflijk zei: ‘je moet naar bed, schattebout…’ 
Dan lag ik in een donkere kamer en het geroezemoes beneden wilde maar niet wegsterven. Dat ik iets aan het missen was, werd bevestigd door een plotselinge schaterlach. Of nog erger: de deurbel. Ik troostte me altijd met het zachtgroene nachtlampje in het stopcontact – op een wel heel rare plek gemaakt, maar dat is weer een gedachte van het heden: waarom besluiten mensen nu juist op die bepaalde plekken een stopcontact te maken – dat het dromerige decor bood voor fantasieën in de voorslaap. Ik was moe genoeg, dat was het niet, maar ik wilde dat de dag doorging; dat ik nog meer avonturen zou beleven. De fantasieën hadden altijd hetzelfde karakter: ik was de held die de mensen in mijn nabije omgeving redde van het gevaar. De mensen en de omgeving groeiden met mij mee: zo redde ik Astrid van pesterijen op de peuterspeelzaal. Juffrouw Mieke uit een brandende basisschool, en Fleur uit het op ontploffen staande gymnasium; haar gescheurde blouse gaf het kanten bandje van haar behaatje bloot. De avonturen gingen altijd geruisloos over in een diepe en vredige slaap. En ik werd altijd ontzettend opgewekt wakker. Ochtenden ware feesten. Ik had zin in elke nieuwe dag. Zin in het leven. Wanneer dit gevoel exact is opgehouden weet ik niet, maar ik verlang er zo naar terug. Een schril contrast met hoe ik de ochtenden nu beleef. Hoe dan ook – 

Uitgeverij Parvenu heeft mij opnieuw in contact gebracht met een dierbare herinnering: de eerste dagen van het nieuwe schooljaar. Op de schoolcampus had ik samen met mijn moeder nieuwe schriften gekocht. Ik wilde ze van O’Neil, van die stoere, en nam mij elk schooljaar voor er netjes – en aan elkaar – in te gaan schrijven om er mooie naslagwerken voor mijzelf van te maken. Maar op de eerste dag ging het al mis: waar moest ik mijn naam nu neerzetten? Om er een hele pagina aan op te offeren vond ik ook zoiets, en daarbij: in het kader van de uniformiteit moest mijn naam in elk schrift op dezelfde plek staan. De binnenkant van de kaft was ook geen optie, want onlogisch, lelijk en met het gevaar dat je aan de buitenkant zag dat er aan de binnenkant was geschreven. De buitenkant was doorgaans donker, dus mijn naam niet goed leesbaar. Het zou echter wel de juiste plek zijn, want zo deden ze het met boeken ook. Mijn moeder had toen etiketten van haar werk meegenomen, waar ik mijn naam op kon schrijven. Zij plakte deze netjes op elke kaft, telkens op dezelfde plek. Maar het resultaat was eigenlijk niet om aan te zien… 

Oh Parvenu, waar was u toen?’ 
C. Swann