Uw winkelwagen is leeg.

0 Items €0.00
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_node_status::operator_form() should be compatible with views_handler_filter::operator_form(&$form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/modules/node/views_handler_filter_node_status.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/marjanne/domains/uitgeverijparvenu.com/public_html/drupal/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
Uitgeverij Parvenu Take Ivy Preppy Fashion Mode Boek Regteren Yvo Altena
Uitgeverij Parvenu Take Ivy Preppy Fashion Mode Boek Regteren Yvo AltenaUitgeverij Parvenu Take Ivy Preppy Fashion Mode Boek Regteren Yvo AltenaUitgeverij Parvenu Take Ivy Preppy Fashion Mode Boek Regteren Yvo AltenaUitgeverij Parvenu Take Ivy Preppy Fashion Mode Boek Regteren Yvo AltenaUitgeverij Parvenu Take Ivy Preppy Fashion Mode Boek Regteren Yvo AltenaUitgeverij Parvenu Take Ivy Preppy Fashion Mode Boek Regteren Yvo Altena

Take Ivy | Nederlandse editie
Teruyoshi Hayashida/ Yvo van Regteren Altena
Vertaald door Mike Hendriks

Eindelijk is de kakkineuze stijlbijbel in het Nederlands verkrijgbaar. De eerste editie van Take Ivy werd uitgegeven in 1965 in Japan, en had een explosie van bekakte/ preppy-mode als gevolg. Studenten uit de trendy wijk Ginza begonnen zich ineens te kleden als de Amerikaanse preps van de prestigieuze Ivy League-universiteiten.

In Take Ivy bieden bibliotheken, parken, collegezalen en boothuizen het stijlvolle decor van deze nonchalante kledingstijl. Met een verborgen camera legde de fotograaf de collegegaande studenten vast en vormde zo een prachtig tijdsdocument van de heersende academische mode. Sterker nog: het boek toont de tijdloze elegantie van deze preppy kledingssijl aan. Nog steeds kleden mensen, en dan met name de huidige jeugd, zich op deze manier.

Take Ivy is een standaardwerk voor adepten van deze stijl, maar om een eerste druk op de kop te tikken, moet je diep in de buidel tasten. In Japan volgde in 2006 nog een herdruk in kleine oplage, die welhaast onmiddellijk uitverkocht was. Nu een primeur: Parvenu maakt dit klassieke werk voor de Nederlandse kakker beschikbaar. Dat deze stijl nooit uit het straatbeeld moeg verdwijnen!

De fotograaf Teruyoshi Hayashida is geboren en opgegroeid in de trendy wijk Aoyama in Tokyo. Hij was werkzaam als coverfotograaf van Men's Club magazine, en staat vooral bekend om zijn verfijnde levensstijl: altijd onberispelijk gekleed en een fijnproever in de breedste zin van het woord. Geef hem een goede Riesling en je krijgt alles gedaan.

Yvo van Regteren Altena is een Nederlandse lifestyle-journalist en auteur van onder meer Man en Pak, Pak op Zak en Oud Geld. Voor onze Nederlandse editie hebben we Yvo bereid gevonden een passend nawoord te schrijven, waarin hij onder andere parallellen trekt met de Nederlandse kakker.

Mike Hendriks is eigenaar van Vanità | Modern tailors en heeft de vertaling verzorgd. Met zijn kennis van de herenmode heeft hij de vertaling het juiste textiele randje meegegeven.

ISBN 9789491117022 | 142 pagina's [145 afbeeldingen in kleur] | 18.5 x 25 cm | Hardback met stofomslag


Prijs:€19.95
Uitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly Dandy
Uitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly DandyUitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly DandyUitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly DandyUitgeverij Parvenu Dandyisme Beau Brummell Barbey d'Aurevilly Dandy

VERWACHT VOORJAAR 2013

Over het Dandyisme en Beau Brummell 
J.A. Barbey-d’Aurevilly 
Vertaald door A.A. Verkerk en J.M. Visser 

De Regency, een tijd die bekend staat om een losse moraal en een hedonistsiche levenshouding, biedt het decor voor de kunstjes van Beau Brummell. Hij was een van de grootste historische figuren uit de Engelse geschiedenis, en kon, tsja, eigenlijk helemaal niets. Toch wist hij aan te zitten bij de macht - de kroonprins van Engeland was een van zijn beste vrienden - en werd hij koning van de publieke opinie.

Hij werd gewaardeerd om wie hij was, en niet om zijn grootse of dappere daden. De Beau Monde werd indertijd gedomineerd door pruiken, poeders en satijn, maar Brummell paste voor deze poespas en pleitte voor eenvoud, soberheid en mannelijkheid. Dit alles uiteraard wel tot in de puntjes verzorgd: het dandyisme was geboren. Niet alleen het uiterlijke vertoon van de dandy baarde opzien; ook zijn gedrag was opmerkelijk. Opportunistisch, verheven, achteloos, doch op sommige momenten met een overdreven eergevoel: zo werden gokschulden altijd betaald ten koste van de lopende rekeningen bij zijn kleermakers en personeel. Brummell stierf berooid, zijn leven lang opgejaagd door het klootjesvolk dat hij benadeelde. 

Oscar Wilde heeft het trucje van deze beste man geprobeerd af te kijken, en is de dandy van zijn tijd geworden. Baas boven baas: waar Wilde furore maakte met zijn pennenvruchten, had Brummell aan zijn verschijning genoeg. Deze oertekst over het dandyisme, en de grootste dandy aller tijden, legt de nuances van het dandyisme uit en laat de fijne grens zien die het dandyisme van aanstellerij scheidt. 

De tijd is er weer rijp voor: wie treedt er in de voetsporen van Beau Brummell?

Jules Barbey d’Aurevilly was een romantisch geschoolde schrijver en steekt zijn bewondering voor het fenomeen Brummell niet onder stoelen of banken. We kennen hem van de roman Les Diaboliques (1874) die verscheidene malen verfilmd is, recentelijk met Sharon Stone en Isabelle Adjani in de hoofdrollen. Du dandysme et de George Brummell (1845) laat zich moeilijk te lezen, maar vormt wel de oertekst van het dandyisme. Het is d'Aurevilly goed gelukt om het begrip duidelijk te schetsen en hij biedt een goede omschrijving van de samenleving die het decor biedt voor het dandyisme. Volgens Aurevilly is het dandyisme namelijk alleen mogelijk als de samenleving hier ontvankelijk voor is. Het dandyisme laat zich lastig omschrijven en definieren, maar dit boekje is verplichte kost voor een ieder geintereseerd in het dandyisme of een ieder die ambieert een dandy te zijn. 

In deze vertaling heeft Arne Verkerk geprobeerd om de tekst van alle romantische literaire kunstjes te ontdoen - deze kunstjes hebben helaas, qua esthetiek, de eeuwigheid niet gehaald - en er een stijlwijzer van te maken voor de dandy in spe. Uiteraard is wel geprobeerd om zo dicht mogelijk bij de brontekst te blijven.

ISBN 9789491117015 | 128 pagina's | 19 x 12 cm | Hardback linnen met stofomslag 

Prijs:€12.95